НовиниСПОРТ

„Спорт за всички“ в Дреновец

Колективни игри за деца под надслов „Спорт за всички“ организира Областната дирекция на МВР на стадиона в село Дреновец. Инициативата бе част от проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“ на Главна дирекция „Национална полиция“.

Спортният празник бе организиран с цел формиране на толерантност и приятелство сред децата. Инициативата е на Главна дирекция „Национална полиция“ в качеството й на бенифициент по проект „Подобряване на координацията и диалога между полицията и ромското общество“. Той е финансиран по програма „Вътрешни работи“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-та / 2021-ва година, а общата му стойност е над 1 милион и 270 хиляди лева.

В надпреварите взеха участие 60 четвъртокласници. Те показаха умения и бързина в поредица от 7 колективни игри – с топки, обръчи, ракети за федербал и балони. Със спортен хъс и отборен дух момичетата и момчетата превърнаха игрите и щафетите в забавен спектакъл, и получиха заслужени аплодисменти от публиката. Спортната инициатива бе съпътствана и от танцови изяви на местните мажоретки и детските фолклорни състави от Дреновец, Ружинци и Кула.

За отличното си представяне учениците получиха награди – шапки, тениски, купи, медали и пакети с лакомства. Събитието приключи с атрактивни демонстрации на пожарникари, полицаи и три полицейски кучета.