ИнформацияНовини

ОИЦ – Видин провежда първия за годината информационен цикъл

Открити приемни за възможностите за финансиране от Европейския съюз организира екипът на Областния информационен център във всичките единадесет общини от Видинска област.

По този начин потенциалните бенефициенти могат да зададат на място, в населените си места, своите въпроси за актуалните и предстоящи възможности за финансиране от програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление 2021-2027, Програмата за развитие на селските райони, както и за други източници на подкрепа от Европейския съюз. С широк спектър от теми и въпроси стартира първият за годината информационен цикъл на Областния информационен център във Видин. По време на проведените приемни, сред основните акценти бяха въпросите, свързани с развитието на туризма, работните места, земеделието, подкрепата за бизнеса и енергийната ефективност на сградите. Голям интерес има по отношение на мярката за неземеделски дейности от Програмата за развитие на селските райони, която финансира бизнеса в селските общини.

Информация се предоставя и относно новия подход за финансиране на европейските програми по така наречените интегрирани териториални инвестиции в сектор туризъм, икономическо развитие, образование, спорт и други социални дейности.