Новини

Summer Vibes Festival 2023 премина с невероятен успех

Много настроение и незабравими моменти донесе четвъртото издание на младежкия фестивал Summer Vibes Festival. То премина под мотото „За зелено бъдеще на нашата планета”. Мащабното събитие бе организирано от Event Masters и община Видин, с подкрепата на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни лица.

За четвърта поредна година Видин бе домакин на младежкия фестивал Summer Vibes. По традиция събитието се проведе в пространството около средновековната крепост „Баба Вида“. Програмата на фестивала бе изключително богата откъм събития и емоции за малки и големи. Водещи и през двата фестивални дни бяха популярните плевенски влогъри Павел Колев и Ицака. Началото на проявите бе поставено в съботния ден с щафета и волейболен турнир. В тяхната организиация се включиха Спортен клуб по лека атлетика „Радуканови“, Волейболен клуб „Бдин Вида“ и Общинско предприятие „Спортни имоти“. Следобедите бяха отредени за много забавни игри като народна топка, дърпане на въже, дама, хвърляне на рингове, баланс с тенис топче, скачане с чували и на ластик и други. Стотици деца и техните родители се забавляваха с популярни музикални звезди.

На сцената край крепостта „Баба Вида“ любимите изпълнители на младото поколение изпълниха някои от най-големите си хитове. Кулминацията на съботната вечер бе поставена от музикалната сензация група Молец. Във втората фестивална вечер пък бе изтеглена томбола с награди за най-активните участници в организираните игри. Късметлиите получиха подаръците си от заместник-кмета на община Видин Борислава Борисова, а именно – скейтборд, тротинетка и велосипед. Концертната програма в неделната вечер включваше изпълнения на Християна Лоизу, FYRE и DJ Theo. И тази година фестивалът успя да постигне целта си и да покаже на децата и младите хора друга алтернатива освен заниманията в дигиталното пространство.