Новини

Откриха първото пейнтбол игрище във Видин

Игрището е разположено на територията на някогашното лятно кино „Толбухин“ в парк „Владикина бахча“. Съоръжението бе пуснато в експлоатация с провеждането на безплатен турнир, в който се включиха над 60 младежи от областта.

Новата придобивка допълва облика на парка като място за отдих и забавление на малки и големи, наред с плувния басейн, площадката за стрийт фитнес и стената за катерене. Идеята и реализацията на пейнтбол игрището е дело на нашия млад съгражданин Николай Илиев. Помага му неговият приятел и съученик Виктор Захариев.

Официалното откриване се състоя с безплатен турнир, към който интересът бе изключително голям. В състезанието се записаха 16 отбора по четирима души. Преди началото на играта, на участниците беше проведен устен инструктаж по мерките за безопасност, както и за правилата на играта. Всеки участник декларира предварително, че е запознат и се задължава да спазва правилата за безопасност. Освен за пейнтбол, игрището е предназначено и за стрелба с лък. Турнирът бе съпроводен с много емоции, а отборите се впуснаха в надпреварата като в истинска битка.