Новини

Хулиганска проява на центъра на Видин!

За грабеж от имот в град Дунавци и за хулиганска проява в центъра на Видин се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

На 12-ти юни, малко след 17 часа следобед, в полицията е постъпил сигнал за мъж, който е счупил две от стъклата, на входната врата, на сградата на община Видин. Пристигналите на мястото униформени служители са задържали извършителя – 45-годишен местен жител, във видимо неадекватно състояние. Той е настанен за лечение в психиатричното отделение на видинската болница. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Стойността на щетата е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство за унищожаване и повреждане – престъпление по член от Наказателния кодекс.

48-годишен жител на Дунавци е задържан в полицейския арест за грабеж на 40 лева от дома на възрастен жител. Посегателството е било извършено в неделя вечерта, а в понеделник около обяд съседи на мъжа сигнализирали на телефон 112. Половин час по-късно служителите на реда са задържали автора на деянието и са установили търговския обект, в който е пазарувал той с отнетата парична сума. Работата на разследващите по случая продължава в рамките на образувано по описа на Районното полицейско управление във Видин досъдебно производство.