НовиниСПОРТ

Спортен празник във Видин

Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център, със съдействието на Община Видин, организираха спортен празник. С него бе отбелязан Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества – 26 юни.

Спортната проява събра много видински младежи пред емблематичната за града ни забележителност Телеграф капия в Крайдунавския парк. Събитието бе открито от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества Веселка Димитрова. Основната проява по време на масовото спортно събитие бе турнир по вдигане на щанга от лег, организиран със съдействието на местна фитнес зала. Желаещите да премерят сили се състезаваха в две категории до 80 и над 80 килограма.

Със съдействието на баскетболен клуб „Видабаскет“ бе проведен турнир по стрийтбол, в който малките спортисти вложиха много емоции и хъс за победа.

Всички желаещи можеха да проведат демонстративна тренировка по бокс и муай тай със състезателите на Спортен клуб „Спартанците“, които показаха атрактивни бойни техники.  

Спортът е сред най-добрите алтернативи на рисково поведение, подчертаха организаторите на събитието. Той изгражда дисциплина и премахва натрупания стрес и напрежение от ежедневието. Ползите за физическото и психическото здраве са безбройни, а тренировките – тонизиращи и мотивиращи.