Новини

Еднократни помощи за ученици

В ход е приема на заявления за предоставяне на еднократни помощи за ученици. „От тази година са в сила важни изменения в този вид помощ, отпускана за покриване на част от разходите на родителите при подготовката на ученици в началото на учебната година” – подчерта Венцислав Боянов, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Видин.

Документи се приемат в дирекциите „Социално подпомагане” по настоящ адрес след записване на детето в съответния клас. Крайният срок е 15 октомври на текущата учебна година. Изключение се прави в случаите, в които поради здравословни причини, установени с протокол на лекарска консултативна комисия, детето не може да започне училище, но за не повече от 6 месеца от започване на съответната учебна година.

Важно е да се отбележи, че помощта подлежи на връщане, ако детето не постъпи в училище, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние, ако не продължи обучението си през втория учебен срок до завършване съответно на първи, втори, трети, четвърти или осми клас, освен ако това е невъзможно поради здравословното му състояние, или ако в рамките на един месец от учебната година допусне 5 отсъствия от учебни часове без уважителни причини.