Новини

Трима души са пострадали при саморазправа по време на частно тържество в с. Арчар и полицейска операция срещу незаконната сеч

Частно тържество в село Арчар завърши с трима пострадали. Между две групи от гостите възникнало спречкване, което прераснало в саморазправа и преследване с автомобил. През вчерашния ден се е провела и полицейска операция срещу незаконната сеч, а за установените нарушения са образувани седем преписки.  

Малко преди един часа миналия четвъртък на телефон 112 е постъпил сигнал за сбиване в центъра на село Арчар, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин. Към мястото незабавно били насочени полицейски екипи. На кръстовище в селото униформените установили лек автомобил със счупени стъкла, а на около 200 метра от него – трима мъже с наранявания по крайниците. Екип на Центъра за спешна медицинска помощ транспортирал пострадалите във видинската болница. Лекарите констатирали повърхностни порезни рани по горните крайници и след оказана медицинска помощ ги освободили. В хода на предприетите незабавни оперативно – издирвателни действия било изяснено, че по време на частно тържество между две групи от гостите – местни жители, възникнало спречкване, което прераснало в отправяне на заплахи и саморазправа с предмети, и преследване с автомобил. Оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието. Разследването по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство за хулиганство.


От пресцентъра на Полицията съобщават и за незаконен добив на дърва. На 11 октомври, в хода на проведена полицейска операция срещу незаконната сеч, служители на Районно управление – Видин предприели проверки в землището на село Арчар. Там установили петима местни жители – сред тях и непълнолетно момче, които добивали дърва без контролна горска марка и без съответното разрешение. Дървата били транспортирани с два автомобила и една каруца. Пълнолетните били задържани в ареста за срок до 24 часа, а превозните средства иззети по надлежния ред. В хода на проведената операция полицейски и горски служители засекли каруца с немаркирани дърва и в село Модовница. Осем кубика акация без документ, доказващ законния произход, установили униформени при съвместна проверка с горски служители на частен адрес в село Гъмзово. По случаите са образувани седем преписки.