Новини

35-годишен мъж се заби в тухлена стена след употребата на алкохол и наркотици

За пътнотранспортни произшествия и задържани дрогирани шофьори във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР.

Във вторник, около 21 и 30 часа в село Ружинци, 35-годишен жител на село Лясково, управлявайки лек автомобил се е блъснал в тухлена стена на гараж. При тестване с дрегер пробата на водача е отчела наличие на алкохол 1,70 промила. При тестване с техническо средство за наличие на наркотични вещества пробата му е индикирала положително на амфетамин. Мъжът е дал и проби за медицинско изследване. По случая в Районното полицейско управление в Белоградчик е образувано досъдебно производство.

На 4-ти юли, около 9 и 30 часа, на телефон 112 е постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в землището на с. Вълчек, община Макреш. 77-годишен видинчанин, не е спазил знак забраняващ влизането в двете посоки и е навлязъл с автомобила си в участък от новостроящия се скоростен път. Колата е пропаднала в надлеза и се е обърнала по таван. Пострадала е 79-годишна пътничка, която е настанена във видинската болница с фрактури на ребра, без опасност за живота. Нанесени са и материални щети по превозното средство.

24-годишен жител на село Връв, шофирал лек автомобил под въздействието на наркотично вещество, е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа.

На 5-ти юли, малко преди 17 часа на улица „Княз Александър Батенберг“ в областния град униформени спрели за проверка лека кола с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на амфетамин. Мъжът е дал проби за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.