НовиниСПОРТ

„Бдин” Видин представи отбора за новия сезон с победа срещу сръбския „Тимок” Зайчар

На видинския стадион „Георги Бенковски”, „Бдин” официално представи футболистите, които ще бъдат част от отбора през новия сезон на Втора професионална футболна лига. Това стана непосредствено преди изиграната последна контролна среща със сръбския „Тимок” Зайчар в хода на подготовката на видинчани.

Сред новите попълнения в отбора на „Бдин“ са Николай Дичев, Владимир Айтов, Георги Цеков, Радослав Захариев, Иван Василев, Георги Станимиров. През новия сезон на „Б“ футболна група тимът ще бъде воден от старши – треньора Венцеслав Иванов, негов помощник ще е Георги Иванов, а треньор на вратарите – Валентин Митков. В последната си контролна среща преди старта на първенството, видинчани излязоха изключително мобилизирани срещу футболистите от сръбския „Тимок”. Те създадоха редица голови положения и заслужено спечелиха с класическото 3 на 0. За „Бдин“ се разписаха Цветомир Тодоров, Роберто Росенов и Георги Станимиров.

„Община Видин ще търси варианти за финансиране на Футболен клуб „Бдин“ – заяви кметът Цветан Ценков.

В събота, 15 юли, „Бдин“ е домакин на „Янтра“ Габрово в среща от първия кръг на Втора футболна лига. Мачът е от 18,30 часа на стадион Георги Бенковски. Екипът на Телевизия Видин пожелава достойно представяне на отбора на „Бдин” в професионалния футбол.