ИнформацияНовини

Тежка катастрофа с петима загинали във Видин

За пътнотранспортни произшествия със загинали и пострадали, за умишлен палеж и задържан видинчанин за притежание на наркотици – съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин.

В съботния ден около 21,30 часа на телефон 112 е постъпил сигнал за тежко пътнотранспортно произшествие на околовръстния път на град Видин. Микробус с благоевградска регистрация, управляван от 41-годишен мъж, движейки се с несъобразена с пътните условия скорост в посока Дунав мост 2, се ударил в спрял на светофара тир с хасковска регистрация. На място са починали водачът на микробуса, две жени и мъж. Другите трима пътници са откарани във видинската болница Света Петка, където малко по-късно единият е починал. Жена и мъж са настанени в интензивното отделение в тежко състояние. На водача на товарния автомобил е оказана медицинска помощ на място, като той е освободен.

Друга катастрофа е станала на 7 юли около обяд в село Арчар. Товарна композиция с турска регистрация и водач турски гражданин, в населеното място в участък с наклон, навлизайки с несъобразена скорост в десен завой, се е преобърнал и се ударил в насрещно движещият се бус с благоевградска регистрация. Вследствие на удара бусът попаднал в съседния двор и се блъснал в къщата. Причинени са само големи материални щети, като по чудо няма сериозно пострадали. При тестване с технически средства пробите на водачите не са отчели наличие на алкохол и наркотици.

На 9 юли, малко след 4 часа огнеборците са гасили пожар на улица „Байкал” във Видин. на място е установено, че се касае за умишлен палеж на движимо имущество на първия етаж от двуетажна масивна постройка. Щетите към момента са с неустановена стойност. За 24 часа в Районното управление е задържан извършителя на деянието – 25-годишен, живеещ на същия адрес. И по трите случая в Районното управление във Видин са образувани досъдебни производства.

В условията на неотложност, криминалисти предприели в петъчния ден претърсване в дома и автомобила на 41-годишен видинчанин. Открити и иззети са пликчета с общо тегло 37 грама и половина бяло прахообразно вещество, което при направения полеви наркотест, реагирало на кокаин. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая в Областната дирекция на МВР във Видин е образувано досъдебно производство.