НовиниСПОРТ

Видин посрещна световната шампионка по кану-каяк Йоана Георгиева

Йоана Георгиева се завърна във Видин със златен и сребърен медал от Световното първенство по кану-каяк в Аурондзо, Италия.

Възпитаничката на треньора Цветан Иванов спечели титлата на 200 метра едноместен каяк при девойките до 23 години. Йоана бе най-бърза на финала с 39,96 секунди. Единствено тя преодоля дистанцията с време под 40 секунди. В Италия Йоана завоюва и сребърен медал на 500 метра едноместен каяк. В инфарктния финал на дисциплината, видинчанката остана само на две стотни зад състезателката от Унгария. Световната шампионка и нейният треньор Цветан Иванов бяха посрещнато подобаващо във Видин от представителите на двата местни гребни клуба „Бдин 77” и „Бонония“.

„Чувството да се изкачиш на най-високо стъпало и да чуеш химна на Република България е неописуемо.“ – споделя Йоана.

Припомняме, че състезателката на Спортен клуб „Бдин 77″ бе обявена за Спортист номер 1 на Видин за 2022-ра година. Тя е европейска шампионка и бронзова медалистка от Световното първенство преди година. В Италия обаче тя показа, че е най-добрата в своята възрастова група.

Йоана и нейният треньор имат само шест седмици на разположение, за да се подготвят за Световното първенство по кану – каяк, което ще се проведе в Дуисбург, Германия. Целта, която си поставят е да стигне до олимпийските игри, а защо не и да завоюва медал.

Безспорно е факта, че с огромен труд, талант и постоянство няма недостижими цели и Йоана е пример за това. Екипът на Телевизия Видин й пожелава да покори още много спортни върхове.