Новини

Излъчиха първенците по шахмат от Общинския кръг на ученическите игри

Отборът на Профилираната Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин стана победител в общинския кръг на ученическите игри по шахмат.

Турнирът бе организиран със съдействието на шахматен клуб „Найден Войнов“ във Видин. Участниците в шахматната надпревара бяха разделени в две възрастови групи: 5-7 клас и 8-10 клас. Според регламента училищата, заявили участие, се представят със смесени отбори, като във всеки от тях задължително съставът трябва да е от трима юноши и една девойка. Играха се едновременно четири срещи по 10 минути с 5 секунди за ход, като победителите трябваше да имат събрани най-малко 3 точки.

В първата възрастова група победител отборът на Профилираната Природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“, а на второ място се нареди Основно училище „Иван Вазов“. При по-големите първото място завоюва отново тимът на Математическата гимназия. На втора и трета позиция са съответно Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“ и Професионалната гимназия „Професор доктор Асен Златаров“ във Видин. Съгласно утвърдените от министъра на младежта и спорта правила за организиране и провеждане на ученическите игри през учебната 2022-ра / 2023-та година, класиралият се на първо място отбор ще продължи участието си в Областния етап на Игрите.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.