ИнформацияНовини

Задържани са трима дрогирани шофьори

За шофьори, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества – съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин.

В полицейския арест за срок до 24 часа е задържан 33-годишен жител на ловешкото село Славяни. На 14 юли около 22,30 часа по улица „Редута” във Видин, полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил с видинска регистрация. При тестване с техническо средство пробата на водача е реагирала положително на бензодиазепин. Мъжът е дал проба за медицинско изследване в Центъра за спешна медицинска помощ.

На 16 юли малко след 14,30 часа в крайдунавския град при извършена проверка на лек автомобил с монтанска регистрация, полицаите са установили, че 19-годишен видинчанин е седнал зад волана след употреба на наркотични вещества. Пробите с техническо средство са отчели наличие на амфетамин. Мъжът е дал проби за медицинско изследване. Същият е задържан в Районното управление във Видин за срок до 24 часа. И по двата случая са образувани досъдебни производства.

Отново в неделния ден малко след 19 часа, в близост до бензиностанция във Видин, униформени са спрели за проверка лек автомобил, управляван от 31-годишна видинчанка. При тестването ѝ с техническо средство, пробата реагирала положително на канабис. Жената е отказала проба за медицинско изследване в Центъра за спешна медицинска помощ във Видин. Тя също е задържана в Районното управление за срок до 24 часа, като по случая е образувано бързо производство.