Новини

Дрогиран шофьор и незаконна сеч във Видинско

За задържан дрогиран шофьор и за незаконна сеч във Видинско се съобщава в бюлетина на Областната дирекция на МВР. Случаите са следните:

42-годишен жител на село Арчар, шофирал лек автомобил под въздействието на наркотично вещество е бил задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Малко след полунощ, по улица „Дунавска“ във Видин, полицейски служители са спрели за проверка лек автомобил. При тестване с техническо средство пробата на водача е реагирала положително на амфетамин. Мъжът е дал и проба за изследване в Центъра за спешна медицинска помощ. По случая е образувано досъдебно производство.

Вчера, в хода на проведена специализирана операция за противодействие на незаконната сеч, полицейските служители предприели проверки на територията на Районното управление в Кула. Съвместно с горски служители, униформените са установили 2 кубика и половина немаркирани дърва без документи, доказващи законния им произход при проверки в село Тошевци. Съставени са три акта по Закона за горите, а по случаите са образувани предварителни проверки по текстове от Наказателния кодекс.