ИнформацияНовини

Б. Борисова: Община Видин води силна социална политика

Смело мога да заявя, че Община Видин води силна социална политика, която спомага за подобряване качеството на живот на хората. Това заяви ресорният заместник кмет по хуманитарни дейности и социална политика Борислава Борисова, която отчете постигнатото през управленския мандат.

Община Видин развива 23 социални услуги и делегирани от държавата дейности, насочени към деца и възрастни хора в неравностойно положение. В тази връзка още в началото на мандата е създадено Общинското предприятие „Социални дейности“. През последните 4 години е била осигурена хуманитарна помощ за 80 деца от Украйна, финансово подпомагане на 23 двойки с репродуктивни проблеми, разкрити са били и 30 социални здравни кабинета в малките населени места на територията на общината.

Голямо предизвикателство е било справянето с хуманитарната и здравната криза, породена от пандемията от коронавирус. При изпълнението на всички проекти и програми в социалната сфера е била осигурена трудова заетост на над 1 100 лица, каза в заключение Борисова.