ИнформацияНовини

Ани Арутюнян е новият заместник областен управител на Видин

Ани Арутюнян е новият заместник областен управител на Видин. Тя бе назначена със заповед на министър-председателя и официално встъпи в длъжност.

Ресорите, за които ще отговаря заместник областният управител са здравеопазване, социална политика, образование и наука, култура, спорт и младежки дейност, туризъм и трансгранично сътрудничество в контекста на програмите Румъния – България и България – Сърбия. „Заедно със своите колеги и екипът на областна администрация ще се фокусирам върху разработването и осъществяването на проекти, насочени към подобряване на инфраструктурата, здравеопазването, образованието и икономическото развитие на областта” – заяви Ани Арутюнян. Тя подчерта, че ще вложи всички усилия и знания за подобряване на комуникацията между жителите на Видинска област с централната власт.

Арутюнян е израснала в крайдунавския град, където завършва Средно училище „Цар Симеон Велики”. Тя е доктор по политология, главен експерт „Програми и проекти“ в Центъра за изследователски и образователни проекти в УНСС, хоноруван преподавател в катедра „Политология” в Университета за национално и световно стопанство. Притежава богат опит в разработването на проекти в сферата на предприемачеството, насочени към малки и средни предприятия, както на национално, така и на международно ниво. В личен план Ани Арутюнян е майка на три деца.