Новини

Концерт на „Пеещи артисти” във Вършец

Концерт на „Пеещи артисти” се състоя в курортния град Вършец. Изявата бе в подкрепа на каузата за възстановяване на банския комплкес в града и някогашното казино, което е било първото в България.

Домакин на събитието бе местното читалище „Христо Ботев”, а организатор – сдружение „Живи извори – Вършец”. На концерта се изявиха Симеон Владов, Петя Буюклиева, Николай Костадинов и други. Сред участниците бе и Мохамед Азима от Египет. Той се представя с изпълнения по музиката на видинския музикант и композитор Николай Антов. Талантите откриваме на работната площадка – студиото, в което тече активна творческа дейност.  

Азима описва работата си с видинския композитор като трудна, но носеща удовлетворение от високия професионализъм. Пред него и и Николай Антов стоят още бъдещи проекти. Съчетанието на различни стилове, изпълнени на два езика – български и арабски, привлича все повече внимание. Зад перфектната синхронизация на музика и звуци стои още едно отговорно лице – тонрежисьорът Георги Дечев.