Новини

Приключи четвъртото издание на МФФ „Синия Дунав”

Завърши четвъртото издание на Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав”. По време на първата фестивална вечер участие взеха над 150 самодейци от България и чужбина. Организатори са Община Видин и Event Masters.

Тазгодишното издание на Международния фолклорен фестивал „Синия Дунав” привлече много участници. В тридневния фестивал участваха стотици самодейци, професионални певци, музиканти, танцьори от България, Сърбия, Румъния и Унгария  – обединени от любовта към народното творчество. Имаше занаятчийски базар, където родни производители предлагаха голямо разнообразие от ръчно изработени стоки за дома, напитки,  храни, сувенири, бижута, текстил и много други.

Целта на фестивала е да представи разнообразието на фолклорните традиции и богатата палитра на народното творчество, характерни за различните краища в България и за други държави по поречието на Дунав. Във фестивалните дни се проведоха и редица прояви, имащи за цел да ангажират и детската аудитория – куклени представления, хоротеки, арт работилници.