Новини

Пенсиониран служител на РДВР влиза в битката за кмет на Видин

Огнян Кирилов Ценков е бивш кмет на община Видин от партия ГЕРБ, в периода 9 ноември 2015 г. – 12 ноември 2019 г. На 21 април 2020 г. подава заявление за прекратяване на членството си в ГЕРБ и се присъединява към партията на Цветан Цветанов – Републиканци за България.

В периода от 1993 до 2009 г. е на работа в системата на МВР във Видин. От декември 2014 г. до избирането му за кмет, излъчен от ПП ГЕРБ, е заместник областен управител на област Видин. Неуспешен кандидат за народен представител от „Републиканци за България“.

В мандат 2015 – 2019 г. по-важните проекти, които се изпълняват са:
– Ремонт на Централна пешеходна зона (проектът е стартирал по време на управлението на Герго Гергов и е завършил през мандата на Цветан Ценков)
– Ремонт на СОУ „Цар Симеон Велики“ и ППМГ „Екзарх Антим I“ (проектът е стартирал по време на управлението на Герго Гергов и е завършил през мандата на Цветан Ценков)

Подадени формуляри за кандидатстване и в последствие одобрени са:
– Реконструкция на Видинската Синагога и превръщането ѝ в Културен център „Жул Паскин“
– Проект за подмяна на стари отоплителни уреди с нови
– Саниране на 13 жилищни сгради
– Изграждане на социални жилища
– Етап от ремонта на площада в района на Младежкия дом и Спортна зала „Фестивална“

Други важни действия са :
– изтеглен кредит от Министерството на Финансите. Това е единственият кредит изтеглен не за инвестиции или финансиране по проекти, а за разплащане на просрочени задължения по фирми
– продажба на общински земи с цел погасяване на гореописания кредит и нарушаване на погасителния план със санкция за общината в размер на близо 900 000 лева – удържани капиталови разходи за 2020 год.


Експерт по медии и ПР, европейски проекти, строителство, бюджет и финанси, спорт, култура, политически анализи, е очакваната фигура от екипа на Огнян Ценков. Юлиян Ангелов Петров – общински съветник от листата на БСП за община Видин в мандат 2019 – 2023 год. През 2021 г. е кандидат за народен представител от Коалиция „Изправи се! Мутри вън!“- неуспешен. Водещ на предаването „Шарени бонбони“ по Телевизия Видин.
Екипът на ТВВ срещна големи трудности с установяването на професионалната квалификация и месторабота на господин Юлиян Петров. С оглед на експертните му изказваният по всички теми от ежедневието призоваваме читателите на нашата страница да ни изпратят достоверна информация за добрите дела, които г-н Петров е извършил през живота си, за да може да ги допишем добросъвестно в анализа си.


Очаквайте разследвания и документи за аферата с извозваните растителни отпадъци, натрупаните дългове от санкции за нередности в обществени поръчки и мистичен общински апартамент с близо 18 000 лева сметки за ток.