Новини

Нова детска площадка вече радва малчуганите на село Кутово

Нова детска площадка вече радва най-малките жители на село Кутово. Тя е изградена с финансовата подкрепа на председателят на Общинския съвет Генади Велков и със съдействието на община Видин.

Новоизградена детска площадка в близост до центъра на видинското село Кутово вече радва най-малките му жители. Тя бе открита със специално тържество, на което присъстваха заместник-кметът на община Видин Борислава Борисова и председателят на местния парламент Генади Велков. По стар български обичай гостите бяха посрещнати с питка и мед. По време на празника кметът на Кутово Живко Недялков благодари от името на всички свои съселяни на Генади Велков, с чиято финансова подкрепа е изградена площадката, както и на общината в лицето на Борислава Борисова за съдействието.

От своя страна председателят на Общинския съвет изказа своята признателност на хората, помогнали откриването на новата придобивка да се превърне в истински празник за село Кутово. Тържеството продължи с празнична програма, в която взеха участие изпълнители от танцов клуб „Веселие” – Видин, с ръководител Албена Борисова. Организаторите изненадаха децата с вкусна торта и много лакомства. Празникът продължи с традиционните за този край на страната хора, както и с весели и безгрижни детски игри.