Новини

Нелегална акцизна стока, дрогирани шофьори и пътнотранспортни произшествия във Видинско

Униформени служители задържаха с полицейска мярка за срок до 24 часа двама души, превозвали нелегална акцизна стока – нарязан тютюн без бандерол. За тази и още криминални прояви съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин.

През вчерашния ден при разклона за село Роглец служители на Районното управление в Белоградчик спрели за проверка лек автомобил с видинска регистрация. В превозното средство полицейските служители установили четири чувала с нередовна акцизна стока – 40 килограма нарязан тютюн без бандерол, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин. Шофьорът – 47-годишен мъж от село Ружинци и спътникът му – 37-годишен жител на село Дяково, община Дупница, са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Разследването по случая продължава, образувано и досъдебно производство.

От полицията съобщават и за заловен 24-годишен видинчанин, който е шофирал лек автомобил в село Буковец  под въздействието на наркотично вещество. При тестване с техническо средство пробата на водача реагирала положително на кокаин. От пресцентъра на Областната дирекция на МВР съобщават и за две прояви с противозаконно отнемане на моторни превозни средства. В гориста местност в землището на село Воднянци неизвестно лице противозаконно е отнело товарен автомобил със софийска регистрация, собственост на жител на Белоградчик. От село Карбинци също е получен сигнал за изчезнал автомобил, който впоследствие е открит в село Воднянци. Оперативна група е извършила оглед на автомобила. По случая в Районното управление в Белоградчик е образувано досъдебно производство.