Новини

Ученици от Белоградчик представиха благотворително „Радини вълнения” и „Хъшове”

В салона на Народно читалище „Развитие 1893 година” в Белоградчик ученици от Средно училище „Христо Ботев” представиха драматизации по две знаменити творби на Иван Вазов. Шестокласниците поставиха „Радини вълнения”.

Децата се радваха на изключително голям интерес от страна на публиката, която бе изпълнила салона на читалището. Седмокласниците пък за първи път представиха на сцена драматизация на „Хъшове”. След представленията, в които учениците показаха талантите си по пеене и актьорско майсторство, те заслужиха бурните овации на присъстващите.

И тази година благотворителна мисия стои в центъра на театралната вечер – събраните средства от продадените билети ще отидат за лечението на малкия Алекс, който страда от тежка форма на тумор в мозъка. Идеята за благотворителната кауза е на екипа на училище „Христо Ботев” и по-специално на Никол Такова, преподавател по български език и литература. След представленията на своите възпитаници тя бе изключително развълнувана.

На входа на читалището бе поставена и кутия за дарения, в която всеки желаещ имаше възможността допълнително да дари средства. Събраната сума от благотворителната вечер бе 755 лева. Продадени бяха 116 билета, а останалите средства са от кутията за дарения. Парите вече са преведени на малкия Алекс.