Новини

И Белоградчик се включи в инициативата „Да изчистим България заедно”

Община Белоградчик се включи в мащабната национална доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно”. За поредна година кампанията отново обедини представители на институции, неправителствени организации, доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.

В почистването на скалния град се включиха служители на общинската администрация в Белоградчик и структурните ѝ звена, представители на културните институции, Детския комплекс, пенсионерски клуб „Мадона”, граждани. Сборният пункт бе площад „Възраждане”, от където няколко групи тръгнаха към различни точки на града. Общината бе осигурила ръкавици за еднократна употреба и чували. Участниците в доброволческата инициатива почистиха булевард Съединение, района около техникума, белоградчишката крепост, Алеята към парка.

Тази година кампанията премина под мотото „Готови сме!”. Тя се  фокусира върху усърдието и енергията, която влагаме в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. Така посредством участието си в инициативата жителите се превръщат от доброволци за един ден в неизменни посланици на зелената идея.  Целта на кампанията е да се насочи вниманието и отговорността на всеки от нас да почиства и бди за реда и чистотата не само в района, в който живее, но и да е чисто и приветливо в парковите пространства и в цялата градска част. В тази връзка администрацията на община Белоградчик призова всички жители и гости  да продължават да се грижат за чистота на скалния град през всеки следващ ден и напомни, че чистотата на града зависи от всички. Тя започва с малки стъпки и един добър пример, който да увлича децата и по-младите хора.