Новини

Областният координатор на ПП ГЕРБ се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори

Александър Матеев е роден на 17 септември 1975 г. във Видин. Завършил е средното си образование в СУ “Св.Св. Кирил и Методий“ в Брегово, а висшето си образование в Художествената академия в гр. Клуж – Напока, Румъния. Член е на ПП „ГЕРБ“ от 2007 г. На местните избори през 2011 г. е кандидат за кмет на Община Брегово и става общински съветник. Директор е на Областна дирекция „Земеделие и гори” – Видин за периода 2009 г. – 2013 г. От началото на 2021 г. Александър Матеев е областен координатор на ПП „ГЕРБ“ за Видин.


Главен диригент в екипа на Александър Матеев безспорно е госпожа Росица Кирова. Представяме накратко част от нейната политическа биография. Росица Кирова е родена на 1 януари 1970 година във Видин. Завършва гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“. Получава магистърска степен по филология от Великотърновския университет. Специализант на Технически университет по „Маркетинг и бизнес“, специалност „Мениджмънт. Професионалното ѝ развитие е свързано с управление в частния бизнес.

  • Политическата си кариера стартира като общински съветник от листата на „НДСВ“ в периода 2003 г. – 2007г.
  • Общински съветник от листата „ГЕРБ“ в периода 2007 г. – 2011 г.
  • Общински съветник избрана от листата на „ГЕРБ“ в периода 2011 г. – 2015 г.
  • Кандидат за кмет от коалицията „Единни за промяна“ между Партия „Политически клуб „Екогласност”, Партия „Движение 21” и Партия „ВМРО – Българско национално движение” за Община Видин 2015 г., избрана за общински съветник от същата коалиция.
  • През 2020 г. е сред основателите на ПП „Има такъв народ“. Напуска партията към края на същата година.
  • През 2021 г. се явява като кандидат за народен представител от ПП „ГЕРБ“.
  • От април 2021 г. до сега е неизменно избирана за народен представител. Към момента е заместник-председател на 49-тото народното събрание от ПП „ГЕРБ“.