Новини

Видин се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

В събота Видин се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“. Най-мащабната доброволческа инициатива в нашата страна се провежда във връзка със Световния ден за почистване под патронажа на Европейския парламент и с подкрепата на ООН.

Тази година тя премина под надслов „Готови сме“. В нея се включиха служителите на Община Видин, Областната администрация и други. Акции по почистване се проведоха на различни места в град Видин, както и в населени места на Общината. Каузата за по-чиста околна среда обедини стотици доброволци – служителите от общинската администрация, от общинските предприятия и звена, както и граждани. За почистването бе създадена предварителна организация, като градът бе разделен на различни зони.

В съботната сутрин, на паркинга на Община Видин бяха раздадени ръкавици за еднократна употреба и полиетиленови чували на всички, заявили предварително участие в инициативата „Да изчистим България заедно“. В нея се включиха и служители на Областната администрация.  

По време на акцията бяха почистени различни места в града – междублокови пространства в жилищните комплекси „Васил Левски“, „Георги Бенковски“, „Възраждане“, „Баба Тонка“, „Строител“ и „Панония“, Крайдунавския парк и други. Акции имаше и в населените места на Общината. Събраните от доброволците чували с отпадъци, бяха извозени от Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ до Регионалното депо за битови отпадъци. До момента са извозени над 25 тона отпадъци.