Новини

ДГ „Арабела” и полицейски служители – със съвместна инициатива, посветена на безопасността на пътя

По повод Дните на безопасността на пътя, които отбелязваме от 16 до 22 септември, детска градина „Арабела” и Районното управление на полицията във Видин организираха съвместна инициатива. Малчуганите подаряваха на шофьори и пешеходци балони и флаери, посветени на пътната безопасност.

Инициативата на видинската детска градина „Арабела”, подкрепена от служителите на районното управление, е част от събитийната програма в региона по повод Дните на безопасността на пътя, организирани от Европейската мрежа на службите на пътна полиция под мотото „Остани жив! Пази живота”. Посланието, изписано на флаери във формата на бели гълъби и балоните зарадваха тази сутрин пешеходците и водачите на автомобили на улица „Широка” във Видин.

Униформени полицаи и инспектори от детска педагогическа стая съдействаха на малчуганите в тяхната инициатива, фокусираща вниманието на шофьорите и пешеходците върху спазването на правилата. Темата за безопасността на движението е широко застъпена в нашата работа – споделя Станислава Иличова – директор на ДГ „Арабела“.

Според Николай Илиев, личният пример който родителите дават на своите деца е от изключителна важност. Възпитаването и формиране на навици за безопасно придвижване по пътищата трябва да започне от ранна детска възраст – категоричен бе той.

По повод кампанията на Европейската комисия за устойчива градска мобилност – Европейската седмица на мобилността, която се провежда всяка година, възпитаниците на Детска градина Арабела отправиха и призив към водачите на автомобили за алтернативно и умно придвижване за чист и зелен Видин. Те посъветваха шофьорите  да изберат един ден от седмицата, в който да не използват своя автомобил.