Новини

Кмет с безупречна репутация и нулева толерантност към корупцията искат видинчани в проучване

Бъдещият кмет на Видин трябва да е с безупречна репутация, да има нулева толерантност към корупцията и да не е представител на някоя от традиционните партии. Това е един от основните изводи от проведено анкетно проучване за нагласите на жителите на общината на предстоящите през октомври местни избори.

На пресконференция представители на Гражданско движение „Днес” официално оповестиха резултатите от проведено анкетно проучване сред жители на община Видин. Според участниците в допитването, бъдещият кмет трябва да насочи усилията си в различни сфери. Според преобладаващата част от анкетираните, един кандидат – кмет на община Видин би спечелил доверието им само ако има безупречна репутация. Данните показват, че за 25 процента от участниците в допитването, от първостепенно значение е личността на кандидата за кмет, професионалните му качества и експертиза. За други 25 на сто от анкетираните е важна програмата му за управление.

Според проучването, голяма част от анкетираните ще решат за кого да гласуват непосредствено преди изборния ден. Областният координатор на Гражданско движение „Днес” изказа своята благодарност и към онези 703-ма жители на община Видин, които са се включили в анкетата. „Тяхното мнение наистина се цени и е много важно за предстоящите избори” – категоричен бе той.