ИнформацияНовини

Със 137 студенти започва новата академична година във филиала на РУ „Ангел Кънчев” във Видин

Със 137 студенти започва новата академична година във Видинския Филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев”. Във висшето учебно заведение първокурсници ще има не само от Видин, а и от градовете Лом, Козлодуй, Монтана, Враца и София.  

Специалностите във филиала на висшето учебно заведение са „Начална и училищна педагогика“, като квотата от 25 места е запълнена, има 26 първокурсници в специалност „Български език и история“, „Технология и управление на транспорта“, като квотата от 30 места е максимално запълнена, както и „Индустриален мениджмънт” запълнена от 30. В специалност „Електроника” са записани 19 първокурсници. Придобилите образователна степен „бакалавър по електроника” получават Европейско приложение към дипломата си и могат да продължат обучението си в магистърски програми за придобиване на степен „магистър инженер”.

Административният директор на Видинския филиал асистент Момчил Станков допълва, че продължава да расте интересът към висшето учебно заведения в нашия град. Доказва го и фактът, че 37 от записалите се първокурсници, са от други градове.

Откриването на новата академична година ще бъде на 13 октомври от 17 часа. На официална церемония в драматичния театър „Владимир Трендафилов” ще бъдат връчени и дипломите на поредния успешно завършил випуск.