Новини

Продължават строителните дейности в СУ „Св.Св.Кирил и Методий”

Продължават ремонтните дейности в училището по изкуства във Видин „Свети Свети Кирил и Методий”. Обновяването на сградата на започна по проект, който община Видин спечели. Общата стойност е над 2 милиона и 300 хиляди лева, от които 100% са безвъзмездна финансова помощ.

Сградата на училището по изкуства във Видин се превръща в модерна високоефективна сграда, в която значителна част от енергията ще се доставя от възобновяеми източници. Дейностите са по одобрен проект на Община Видин по процедура „Енергийна ефективност в сгради”, подкрепена от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година, чрез така наречената „Норвежка програма”. Припомняме,че проектът на общината бе един от общо 16-те одобрени по тази процедура. Той е на обща стойност над 2 милиона 346 хиляди лева, от които 100% са безвъзмездна финансова помощ.

Проектът включва цялостна енергийна трансформация на учебното заведение. Заложено е изпълнението на енергоспестяващи мерки, които ще позволят сградата да намали топлинните загуби. Училището по изкуства ще се сдобие и с фотоволтаична инсталация за покриване на собствените енергийни нужди. Чрез изпълнението на всички дейности по проекта, учебното заведение ще се превърне в първата сграда във Видин с енергиен клас „А+”. Крайният срок, в който трябва да бъдат приключени ремонтните дейности по мащабния проект, е 30 април следващата година.