Новини

Пролетно тържество в Детска градина „Иглика” в Белоградчик

С много песни, танци, стихове и широки усмивки бе посрещната пролетта в Детска градина „Иглика” в Белоградчик. Малчуганите от група „Бонбон” искрено зарадваха гостите на тържеството със своите умения.

В началото на тържеството бе представена драматизация на обичаната детска приказка „Червената шапчица“, а малчугани, облечени като кокичета, рецитираха стихове, посветени на пролетта. С много радостни песни, стихове и игри, възпитаниците на Детска градина „Иглика“ в Белоградчик посрещнаха пролетта, която пристигна със слънчеви лъчи, разлистени дървета и много разцъфнали цветя. Децата също поздравиха пролетта със стихове и песни, които са научили специално за нея, под ръководството на своите преподаватели и възпитатели. Децата, техните родители и учители бяха поздравени от кмета на община Белоградчик Борис Николов, който бе сред гостите на тържеството.

От името на общинска администрация в Белоградчик бяха осигурени подаръци и лакомства за всички малчугани. След тържеството, децата се отправиха към двора на детската градина, където засадиха нови цветя и дръвчета. Инициативата е по повод отбелязването на Световния ден на водата. Малчуганите посадиха широколистни дървета – чинари, както и маргаритки, ружи и други пролетни растения.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.