Новини

НЧ „Светъл ден – 2009” откри школа по съвременен танц „Mom’s dream”

Нова танцова школа дава възможност на видинските деца да научат и овладеят повече техники в областта на съвременните танци. Новосформираната школа към народно читалище „Светъл ден” вече се радва на популярност сред подрастващите.

Школата по съвременен танц към народно читалище „Светъл ден” дава възможност на видинските деца свободно да изразят себе си чрез изкуството на движенията, като едновременно с това да се забавлява и да намери много приятели. Съвременните танци включват съчетание от различни стилове и техники, най-вече модерни и класически балетни елементи. Движението с музика е приятно за децата, а уроците по танци са подходящи и носят много и разнообразни ползи, казва още Йоана Ванкова. Танците са физическа активност, която подобрява здравето и двигателната култура на децата.

Интересът към народните песни и танци също е голям. Школите по народни танци към читалище „Светъл ден” се радват на все по-голям интерес от видинските деца. Вратите на читалище „Светъл ден” са отворени за всички деца, които имат желание да се запишат в някоя от школите. Залата, в която се провеждат тренировките, се помещава в детската градина в жилищен квартал „Вида”.