Новини

Денят на християнското семейство бе отбелязан в  Детска градина „Иглика” в Белоградчик

Денят на християнското семейство бе отбелязан в Белоградчик. Малчуганите от Детска градина „Иглика” представиха тържество, посветено на този светъл християнски празник.

Тържество, посветено на празника „Въведение Богородично” организираха в Детска градина „Иглика” в Белоградчик. Сред гостите на събитието бяха кметът на общината Боян Минков и неговите заместници Лозина Николова и Ангел Боянов, както и председателят на местния парламент Ангел Георгиев. По стар български обичай те бяха посрещнати с питка и мед. В началото Елка Герасимова, учител в детското заведение, представи пред присъстващите инициативата „Маратон на добротата”, която се провежда по идея на писателката на детски приказки Виктория Петрова.

По повод Деня на християнското семейство с приветствие към малчуганите и екипът на детското заведение се обърна кметът на община Белоградчик Боян Минков. Той напомни, че от всички възрастни зависи да предадат българските добродетели на най-малките и да ги насочат по пътя на вярата и на доброто. Малчуганите от група „Бонбон” изнесоха празнично тържество, което бе изпълнено с тематични стихчета, песни и танци. В очарованието на „Въведение Богородично” се преплитат православния канон и народните традиции, съхранявани и отстоявани в продължение на стотици години. Именно тези традиции и обичаи бяха пресъздадени с много желание и любов от децата. Почит бе отдадена и към бабата – стожер на семейното огнище.

В Деня на християнското семейство всички си пожелаха здраве и щастие, а във всеки дом да цари уют, топлина и разбирателство. Общинското ръководство връчи на малчуганите много лакомства и благодари за веселата и богата детска програма, която предизвика у всички много радост и очарование от неповторимия и прочувствен детски свят.