Новини

Двама души са в болница след тежък пътен инцидент на главен път Е-79

Тежък пътен инцидент стана тази сутрин на главен път Е-79 при разклона за село Арчар. Двама души са болница вследствие на удар между бус с турска регистрация и лек автомобил.

Тази сутрин в 7 часа и 29 минути на телефон 112 е постъпил сигнал за катастрофа на главен път Е-79 при разклона за село Арчар между бус с турска регистрация и лек автомобил. 25-годишният водач на леката кола и пътувалото с него 15-годишно момче – и двамата от Белоградчик, са настанени във видинската болница, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Видин. Шофьорът на буса е тестван за наличие на алкохол, пробата му е отрицателна. Оперативна група извърши оглед на местопроизшествието, а екипи на Пътна полиция регулираха движението в района. Според шофьорите причината за пътно-транспортните произшествия в нашия край са трафикът и липсата на нормална пътна инфраструктура.

От Центъра за спешна медицинска помощ казаха за Телевизия Видин, че най-тежко е състоянието на 25-годишния мъж, шофирал лекия автомобил. След инцидента на мъжа е оказана медицинска помощ и е настанен в отделението по реанимация. Спътникът му – 15-годишното момче, е с черепно-мозъчна травма, също настанен за лечение в болницата в областния град. Шофьорът на буса бе със съмнения за комоцио.