Новини

Започна асфалтирането на бул. „Панония”, ремонтните дейности ще приключат в срок

Продължават ремонтните дейности по булевард „Панония”. Поетапно започна полагането на първия пласт асфалт, който е основен на износващия. Локални ремонти ще бъдат извършени и на местата, в които се е образувало пропадане вследствие на изпълнението на проекта за водния цикъл на Видин. Настилката на тротоарите ще бъде от пясъчен асфалтобетон, който ще създава комфорт при преминаване, казва още инженер Стаменов.

В предаването „Пресечна точка” по Телевизия Видин замeстник-председателят на Народното събрание и народен представител Росица Кирова заяви следното: Надявам се видинчани да бъдат достатъчно бдителни и да не се окаже, че след премахване на 15 сантиметра някой ще намаже един асфалт. Защото три милиона и половина плюс три милиона и половина са седем милиона. За седем милиона трябва да се изкопае повече от половин метър от основата, да се насипе по правилния начин, да се валира по правилния начин, за да не пропадне отново булевардът.

В отговор на това изказване инженер Денислав Стаменов поясни: Ще бъде направена и група от експерти от община Видин, които да проконтролират дейностите, които се случват на булеварда. Имаме засилен контрол, имаме съответните подписани договори за строителен надзор, за СМР, както и за авторски надзор, като ние допълнително ще осъществим контрол с нашите специалисти от общината.

Процесът на изпълнение на строителните дейности по булевард „Панония” е с обща продължителност от 180 календарни дни, считано от 1-ви август.