Новини

Акад. Христо Белоев: Ежегодно приемаме между 130 и 150 студенти във Видинския Филиал на РУ „Ангел Кънчев

Шест са специалностите във Филиала на Русенския университет „Ангел Кънчев” във Видин, които предлагат не само бакалаварска, но и магистърска степен на образование. Специалностите във висшето учебно заведение са напълно съобразени с търсенето в нашия регион и с изискванията на бизнеса. Това каза за Телевизия Видин ректорът на Русенския университет академик Христо Белоев.

Новата академична 2023/2024 година във Видинския Филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев” бе открита преди дни. 143-ма са първокурсниците през настоящата учебна година. Броят им напълно оправдава очакванията на академичното ръководство, каза за Телевизия Видин ректорът на висшето учебно заведение академик Христо Белоев. Шест са специалностите, които предлага Филиалът на висшето учебно заведение във Видин – Земеделска техника и технологии; Електроника; Технология и управление на транспорта; Индустриален мениджмънт; Компютърни науки; Предучилищна и начална педагогика и Български език и история.

Всички специалности са отворени и за желаещите да придобият магистърска степен на образование, казва академик Белоев. Прагът на Филиала на Русенския университет прехрачиха и 37 първокурсници от Лом, Козлодуй, Моната, Враца и София.