Новини

Хомеопатични съвети, свързани със заболяванията при децата

Педиатърът и хомеопат доктор Адриана Маркова изнесе здравна беседа, посветена на детското здраве. По време на срещата тя даде полезни съвети как да повишим имунитета на децата, за да могат те да бъдат защитени от всякакви вируси, бактерии и микроби, които ни заобикалят.

Темата на поредната здравна беседа, която се организира от регионалната библиотека „Михалаки Георгиев” бе „Повишаване на имунитета през зимните месеци и предпазване от вируси при бебета и деца”. Педиатърът и хомеопат доктор Адриана Маркова даде редица полезни съвети, сред които и препоръки за действие на родителите в случай на висока температура при децата.

Ако температурата на детето се вдигне рязко и стане между 39 и 40 градуса, ако то е със суха и зачервена кожа, отпаднало или възбудено, тогава доктор Маркова препоръчва употребата на точно определен хомеопатичен продукт. За да назначи лечение, хомеопатът трябва да проследи и останалите симптоми на заболяването. Доктор Маркова дава съвети към родителите да се справят с така наречената „задна хрема” при децата.

Почти във всички случаи хремата при децата е придружена с кашлица – при някои по-силно проявена, при други не толкова, допълва доктор Адриана Маркова. Родителите – пушачи трябва да избягват цигарения дим в помещенията, в които са децата, допълва доктор Маркова. Доктор Адриана Маркова използва хомеопатични медикаменти, които не увреждат детския организъм. Консултацията с лекар специалист обаче е задължителна.