Новини

Турски шофьор се опитал да подкупи полицай със сумата от 10 евро

31-годишен турски гражданин – водач на товарен автомобил, направил опит да подкупи полицай, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Шофьорът е предложил сумата от 10 евро на униформен служител. По случая е образувано бързо производство.

31-годишен турски гражданин – водач на товарен автомобил, направил опит да подкупи полицай, е бил задържан късно снощи в ареста на Районното управление във Видин, съобщават в бюлетина на Областната дирекция на МВР във Видин. Малко преди 22 часа снощи на булевард „Панония” в областния град при проверка на влекач с прикачено полуремарке, във връзка с нарушение на Закона за движение по пътищата, шофьорът предложил на униформения служител 10 евро, за да осуети последваща административна санкция. По случая е образувано бързо производство.

От пресцентъра на полицията във Видин съобщават и резултатите от специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с незаконната сеч, превоза и съхранението на немаркирани дърва, проведена на територията на Районно управление – Кула. На 17 октомври служители от районното управление и четири екипа на жандармерията са извършили превантивна и контролна дейност на териториите на общините Кула, Грамада, Бойница и Макреш. Общо 16 кубика и половина дърва без контролна горска марка и без документи, доказващи законния им произход, установили униформените при проверки на пет адреса – в Грамада, и в селата Старопатица и Големаново. На стопаните са съставени актове по Закона за горите, дървата са били иззети, а по случаите са образувани пети преписки за извършено престъпление.