Новини

„Робо – работилница за начинаещи” се проведе в ППМГ „Екзарх Антим I” във Видин

„РОБО – работилница за начинаещи” се проведе в Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I” във Видин. Тя се организира в рамките на инициативата „Запознайте се и програмирайте”. 

Робо – работилницата за начинаещи във видинската природо-математическа гимназия „Екзарх Антим Първи” се организира във връзка с Европейската седмица на програмирането – разказа Ивета Ангелова – преподавател по английски език в учебното заведение и ментор на отбора по роботика. Най-интересната част от проявата е практическата – споделя Ивета Ангелова.

За да споделят своя опит, в инициативата се включиха Цветомир и Павел, които  са завършили видинската природо-математическа гимназия през 2020 година. В последните две години те обаче усилено се занимават с програмиране. Според тях именно това е професията на бъдещето. А целта им бе да я популяризират сред учениците. Честта официално да открие робо – работилницата за начинаещи се падна на председателят на Училищното настоятелство на видинската приро-доматематическа гимназия Лиляна Цанова.

Робо-работилницата за начинаещи нямаше състезателен характер. Целта бе по-интересен и достъпен начин децата да обогатят своите знания за програмирането и конструирането на робот.