Новини

Свличане на земна маса затвори възлова пътна артерия във Видин

Компрометирана пътна настилка около Районната здравноосигурителната каса стана причина за затваряне на възлов пътен участък от посока Колодрума към надлеза на булевард „Панония”. Какви са причините?

За коментар по темата Телевизия Видин потърси становището на Община Видин. Те бяха категорични, че не са страна по казуса, тъй като се касае за проект, който се изпълнява от ВиК дружеството във Видин. Причината за компрометираната пътна настилка е свличане на земна маса вследствие на изкопни дейности, изпълнявани по проекта.

Ситуацията стана причина за затварянето на възловия пътен участък от Колодрума посока надлеза на булевард „Панония”, което допълнително изнерви шофьорите. Телевизия Видин потърси за коментар управителя на ВиК дружеството във Видин инженер Илко Илиев, който обясни, че до неприятната ситуация се е стигнало заради тежкотоварния трафик, който преминава през града, въпреки забраната. Инженер Илиев поясни, че ВиК дружеството е възложител, а ремонтните дейности се изпълняват от външна фирма, която носи отговорност за укрепването на пътя.

Нашият екип се свърза и с Мариан Илиев –  представител на фирмата подизпълнител, който отново посочи тежкотоварния трафик като причина за свличането на земна маса. На въпрос от нашата медия „Участъкът бил ли е укрепен предварително?”, от фирмата подизпълнител отговориха, че е бил укрепен, но заради тежкотоварния трафик се е получила амортизация на пътя. „Създалата се ситуация доведе до повторно укрепване на пътя, което е за наша сметка и ще ни струва десетки хиляди, но човешкият живот няма цена”, каза още Мариан Илиев. Той увери, че до два дни ще завършат изцяло с укрепителните дейности, а през това време патрул на Областната дирекция на МВР ще следи денонощно за недопускане преминаването на тежкотоварни автомобили през града.

Припомняме, че през август бе направена „първа копка” по проект „Изграждане на ВиК инфраструктура на обособената територия обслужвана от Водоснабдяване и канализация” Видин. Строителните дейности са част от проекта за обект „Частична реконструкция на канализационен колектор”, на обща стойност над 26 милиона лева. Той трябва да бъде завършен до началото на март следващата година.