Новини

„Човекът като икона Божия в съвременния свят”

Видинска света митрополия инициира и проведе беседа на тема „Човекът като икона Божия в съвременния свят”. Лектор бе протойерей Сава Кокудев, преподавател в Богословския факултет на Софийския университет.

Беседата бе част от културата програма на Община Видин и Видинска света митрополия по повод духовния празник на сторопрестолния град – Димитровден. Темата на беседата „Човекът като икона Божия в съвременния свят” е провокирана от няколко въпроса – кои сме и какви сме, каза Негово високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил.

През първото хилядолетие църквата си е задавала няколко въпроса – кой е Бог и как да го изповядваме. През второто хилядолетие най-важният въпрос е бил коя е истинаката църквата. А в началото на третото хилядолетие основните въпроси са кой е човекът и какво се случва с него. Това каза лекторът на беседата протойерей Сава Кокудев, който е преподавател в Богословския факултет на Софийския университет „Свети Климент Охридски”.

Това бе втората беседа, която Видинска света митрополия организира в рамките на програмата за Димитровден. Първата беседа бе за чудесата на Свети Йоан Руски, която се проведе преди дни.