Новини

Наградиха победителите в Димитровденското математическо състезание

На официална церемония наградиха победителите в Димитровденското математическо състезание. В тазгодишното издание, което се състоя на 21 октомври, се включиха над 360  участници от България, Сърбия и Румъния.

Тази година традиционното Димитровденско математическо състезание се проведе за 19-ти път. Надпреварата  се организира от Съюза на математиците в България – секция Видин, под патронажа на община Видин и с активното съдействие на Регионалното управление на образованието. Церемонията по награждаване на математиците, постигнали най-високи резултати на състезанието, се състоя в актовата зала на видинското училище „Цар Симеон Велики”.

Дамите от Инър Уийл клуб Видин спазиха традицията и изненадаха отлично представилите се ученици на математическото състезание. По време на церемонията временно изпълняващия длъжността кмет на община Видин Цветомира Илиева връчи златните медали и грамотите на участниците, заели първо място в своята възрастова група, както и специалната награда на градоначалника – парични средства за най-добрите видински математици.

Сред най-добрите видински математици, които бяха удостоени със златни медали се наредиха и Иван Стоянов, Виктория Захариева, Йоана Ванкова  3251 – възпитаници на видинското основно училище „Иван Вазов”както и  София Йорданова,  Йоана Бориславова, Иван Даниелов  от профилираната приро-доматематическа гимназия „Екзарх Антим Първи”. Началникът на Регионалното управление на образованието във Видин Веселка Асенова пък поднесе медалите и грамотите на заелите второ място в съответните възрастови групи. Дамите от Инър Уил клуб пък наградиха с лакомства отличните математици.  В тазгодишното издание на надпреварата се включиха общо 364 участници, от които 252-ма от Видин, 14 – от Сърбия и 98 – от Румъния. В него участваха ученици от 3 до 12 клас.