Новини

Здравна беседа на тема „Повишаване на имунитета през зимните месеци и предпазване от вируси при бебета и деца”

Продължават здравните беседи в регионалната библиотека „Михалаки Георгиев” под надслов „Здравословен начин на живот”. Гост на поредната беседа бе доктор Адриана Маркова – педиатър и хомеопат, а темата бе „Повишаване на имунитета през зимните месеци и предпазване от вируси при бебета и деца”.

„Заобиколени сме от вируси, бактерии и всякакви микроби, но не всички боледуваме. Това означава, че имаме естествен имунитет, тоест защитени сили, с които сме родени”, каза педиатърът и хомеопат доктор Адриана Маркова по време на поредната здравна беседа. Организатор и домакин е регионалната библиотека „Михалаки Георгиев”. При новородените бебета трябва да се поддържа добра хигиена на очите, тъй като слъзните жлези не са достатъчно развити, казва още доктор Маркова и дава полезни съвети как да предпазим лигавиците на дихателната система.

Задача на възрастните е да стимулират децата да се движат непрекъснато. По този начин те правят дихателна гимнастика. Тя се препоръчва и когато детето приема лекарства или е подложено на курс от инхалации. Хомеопатичните лекарства, които доктор Маркова използва, нямат странични действия, не увреждат детския организъм, а често пъти резултатът е почти мигновен. Имунностимулирането обаче може да бъде нож с две остриета.

Назначаването на антибиотично лечение при децата трябва да е изключително прецезирано и то след направени изследвания, казва още доктор Маркова. Тя допълва, че 80% от имунната ни защита се намира в стомашно-чревния тракт.