Новини

В Белоградчик Боян Минков и Борис Николов отиват на балотаж

Белоградчик отива на балотаж за изборите за кмет на общината. В неделя, пети ноември за доверието на жителите ще се борят Боян Минков, който печели с близо 48 процента от гласовете и досегашният градоначалник Борис Николов, който има малко над 36 процента. Данните са на база 100 процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии.   

Спокойно и без сериозни нарушения протече изборният ден в община Белоградчик. Общо 5027 души по избирателни списъци имаха право да упражнят правото си на вот. За целта бяха сформирани 18 секционни избирателни комисии, като 8 от тях бяха в град Белоградчик, а останалите в населените места от общината. Имаше и една подвижна избирателна секция, която обхващаше скалния град и още четири села. Петима бяха кандидатите за кмет на община Белоградчик на проведените местни избори.

На база 100 процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии, с най-висок резултат от първия тур на местните избори в община Белоградчик е Боян Минков, издигнат от Местна коалиция БСП за България, НДСВ, Новото време, ДПС, Български възход, Движение Гергьовден, който получи 1 432 гласа или 47,99 процента от вота на избирателите. На второ място се нарежда досегашният градоначалник Борис Николов, издигнат от Коалиция Продължаваме промяната – Демократична България, който спечели 1083 гласа или 36,29 процента. На трета позиция остана кандидатът за кмет Емил Цанков, издигнат от СДС, след него се наредиха Неофит Петков от ГЕРБ и Вера Александрова от Възраждане. Така надпреварата за кметския стол в Белоградчик между Боян Минков и Борис Николов продължава и в неделя, 5 ноември.