Новини

Кои са бъдещите общински съветници във Видин?

С решение на Общинската избирателна комисия са обявени имената на бъдещите съветници, които ще бъдат част от местния парламент.

Местна коалиция СДС (НДСВ, Новото време) получава най-много мандати в бъдещия Общински съвет във Видин – девет. Шест ще бъдат съветниците от партия ГЕРБ, пет от Местна коалиция Земеделски народен съюз, четири мандата за коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България”. БСП за България получава три мандата, по два за партия „Възраждане” и „Заедно за силна община”. В местния парламент ще има и по един представител на местна коалиция „Левицата” и политическа партия „Има такъв народ”.

Общинската избирателна комисия е ангажирана с организирането на изборите и на 5 ноември. Втори тур ще има не само във Видин, а и в няколко от населените места от общината, където хората не успяха да изберат кмет на кметство на първи тур. Одобрен е и тиражът на бюлетините за провеждане на втори тур – 60 хиляди броя за кмет на община, по 600 за кмет на кметство в селата Буковец и Гомотарци и 400 за кмет на село Сланотрън.

https://youtu.be/C4kGZLFImU0