Новини

С празничен концерт Белоградчик отбеляза Деня на народните будители

Денят на народните будители бе отбелязан тържествено и в Белоградчик. В залата на Младежкия дом бе представена богата културна програма. В следващите минути ще ви направим съпричастни с атмосферата от празника.

В голямата зала на Младежкия дом жители и гости на Белоградчик се събраха, за да отбележат тържествено Деня на народните будители. На тази дата България се прекланя пред подвига на онези заслужили българи, които с делата си през вековете са опазили българската духовност, език и култура. Те са онези, които пробуждат в бъдещите поколения стремеж към знание, будност и национално самочувствие. Културната програма започна с изпълнение на клуб „Мажоретки” към Детския комплекс.

На сцената се изявиха и Мариям Александрова, която изпя „Песен за Свети Климент”, а след нея с прекрасни изпълнения се представиха вокална група и школа „Народни танци” към Детския комплекс. В програмата бяха включени и изпълнения на Вокално-  инструментална формация „Чаровни години” , както и вокално- инструментална група „Феникс” към Народно читалище „Развитие”.

Края на вечерта завърши с призив към всички присъстващи, който гласеше „Не забравяйте да съхранявате в паметта си делата на българските книжовници, революционери и будители, защото те са ни показали, че мярата за духовно израстване на една нация е нейната култура и образование”.