Новини

Премиера на филма „Моралът е доброто”

В Белоградчик се състоя премиерна прожекция на документалния филм „Моралът е доброто”, посветен на Кристиан Таков.

Филмът „Моралът е доброто” проследява житейския път на доцент Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България. Прожекцията се състоя в салона на Народно читалище „Развитие 1893“ в Белоградчик. На нея присъстваха ученици и учители от Средно училище „Христо Ботев“ и граждани.

Във филма са представени множество старателно издирени и непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейството, колеги, приятели и съмишленици на Кристиян Таков. Събрани заедно, те изграждат образа на известния юрист, интелектуалец и общественик и отварят врата към неговия свят. А в този свят думи като истина, справедливост, морал и доброта се доказват всеки ден и с всеки житейски избор.

Според авторите на филма той е послание към всички нас с помощта на разказ за един необикновен човек, дошъл в нашия свят с мисия. Посетилите прожекцията напуснаха салона на читалището, отнасяйки в мислите си историята на един достоен наш съвременник, който с живота и делата си променя света и въздейства с етичност, изисканост, доброта и нравственост. Неговите „оръжия“ бяха моралът и обединението.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.