Новини

Проф. Джонов: Без подкрепата на общинското ръководство даренията във Видин нямаше да са факт

Валентин Джонов е добре познат на видинската общественост с богата си и разнообразна дарителска дейност, която развива през последните години. В интервю за Телевизия Видин професор Джонов сподели, че без огромната подкрепа на ръководството на община Видин тези дарения не биха били възможни.

Професор Валентин Джонов развива богата и разнообразна дарителска дейност за редица страни, но предимно за България и в частност Видин. Даренията включват както медицинска апаратура и оборудване, така и постелъчен инвентар и храни със съдействието на фондацията на Суверенния малтийски орден в Швейцария. Оказва се, че само за последните няколко години в страната ни са пристигнали над 100 тира с дарения от различен характер, като много от тях са предназначени за Видин. Заради подкрепата, която има в лицето на ръководството на община Видин, професор Джонов планира да направи още едно мащабно дарение преди коледно-новогодишните празници.

Без такъв сигурен и надежден партньор не е възможно да се направи каквото и да било – категоричен е професор Джонов. Пред камерата на Телевизия Видин, професор Джонов сподели, че приветства идеята на общинското ръководство за изграждането и разкриването на здравните кабинети в населените места на територията на общината. Какви са бъдещите намерения на професор Валентин Джонов, които касаят Видин и региона  – ще ви разкажем в следващите ни новинарски емисии.