Новини

Сдружение „Дунавски инициативи за обединени региони“, България и Местна инициативна група „Калафат“, Румъния стартираха ПРОЕКТ „СПОДЕЛЕНО НАСЛЕДСТВА ЗА БЪДЕЩЕТО НА МЛАДИТЕ ХОРА“, №2022-1-BG01-KA210-YOU-000081262.

Проектът „Споделени наследства за бъдещето на младите хора“ се изпълнява по програма „Еразъм +“, КД2 „Сътрудничество между организации и институции“– „Малки партньорски проекти“- сектор „Младеж“.

Основна цел:

НАСЪРЧАВАНЕ МЛАДЕЖКОТО ВКЛЮЧВАНЕ И ЗАЕТОСТ ЧРЕЗ ИНФОРМИРАНЕ, ОПОЗНАВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО И ТРАДИЦИИ ВЪВ ВИДИН И КАЛАФАТ

Специфични цели:

-Повишаване конкурентоспособността на младежите и пригодността им към заетост, чрез богат спектър от партньорски инициативи с активно младежко участие -Международно  сътрудничество и обмяна на опит в работата с младежи, стимулиране на младежкото развитие и съхраняването на културата, традициите и изкуството от двете страни на Дунав -Популяризиране на културно-историческото богатство на партньорските региони, мястото му в културното наследство на Европа и възможностите, които предлага за социално, икономическо и международно развитие на обществото.

Екипът на проект „Споделено наследства за бъдещето на младите хора“ планира реализирането на следните основни дейности:

  1. Младежки форум за културно-историческото наследство на България и Румъния
  2. Специфичен анализ за формиране/селектиране на преките целеви групи
  3. Младежки семинари – „Културно-историческо наследство – как да се включа?“
  4. Съвместни дейности на тема културно- историческото наследство
  5. Информационни дейности и събития

Предстои провеждането на тридневен Младежки форум за културно-историческото наследство, който ще се проведе едновременно в България и Румъния.

Информация може да намерите на страниците на партньорските организации:

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them.