Новини

За проблемите на тежкотоварния трафик във Видин

В Областната администрация във Видин се проведе работна среща, на която бяха обсъдени възможностите за облекчаване на тежкотоварния трафик в региона. Една от идеите е въвеждането на електронна система на буферните паркинги на подхода към Дунав мост 2.

В срещата взеха участие областният управител Огнян Ценков и неговият заместник Шишман Чаушев, кметът на община Видин Цветан Ценков, ръководителите на Областната дирекция на МВР, Областното пътно управление, Областния отдел на „Автомобилна администрация“, Граничното полицейско управление и смесеното българо-румънско дружеството за стопанисване и поддържане на инфраструктурното съоръжение.

В хода на разговорите е станало ясно, че към настоящия момент на територията на община Видин, са налични 7 паркинга за изчакване преди преминаване през Дунав мост с общ капацитет 1100 тежкотоварни автомобила. Изпълнителният директор на „Дунав мост Видин – Калафат“ инженер Людмил Димитров е информира присъстващите, че към момента на граничния контролно пропускателен пункт се работи с пълен капацитет, като едно пропускателно платно е за лекотоварни автомобили, а останалите 5 – за тежкотоварните.

Данните сочат, че към момента се обработват около 1200 тежкотоварни автомобила на денонощие, а заплащането на таксата за моста се извършва за по-малко от 1 минута.

Повече може да видите в следващия репортаж.

За още новини последвайте нашата фейсбук страница.